Week 13: Tomaatje in Indiana, kinda ontspoord ;)
Door: Justin
Blijf op de hoogte en volg Justin
25 April 2011 | Verenigde Staten, Indiana
Hey hallo allemaal, sorry dat ik een beetje te laat ben maar hé de brug stond open, het spoor zat dicht en er was een enorme file…
Dus…
Nog maar een paar weekjes en dan is het afgelopen hier in Indiana, dan is het avonduur voorbij en kom ik weer gewoon terug naar Nederland. Dan begin ik aan een nieuw avonduur, de start van mijn studie in Groningen. Dat is een ander verhaal echter dus terug naar het hier en nu.
Maandagochtend in Indiana PA. Ik sta vroeg op om met mijn paper bezig te gaan. Ik ontbijt onder het werken en ga om kwart over 12 richting mijn les. Bij de les gaat het verder over die monetaire systemen met blabla grafieken en dito functies. Het is in elk geval nogal saai en ik ben blij dat de les afgelopen is. Ik ga naar de fosters voor de lunch waar vandaag eens meerdere mensen zitten. Die blijven gezellig nog even en we praten wat over het semester wat ten einde aan het komen is en over het weer wat niet helemaal normaal is de afgelopen weken. Het is namelijk heerlijk 25 graden en een zonnetje erbij totdat je even in je tas kijkt om wat boeken te pakken en dan regent het ineens vriest het 3 graden en komt er een onweersbui aan die zijn weerga niet kent. Als ik terugkom van mijn lunch ga ik nog even verder aan mijn paper en daarna weer naar de les. Myrthe vraagt mij over de sms of ik vanavond meega naar het circus, maar dat gaat hem uiteindelijk niet worden omdat het vrij duur is en ik betere dingen te doen heb. Er is vanavond een extra-credit kans en daarvoor moet je naar een of andere lezing en dat besluit ik te doen. Myrthe gaat ook niet naar het circus en we halen samen wat te eten bij de hub voordat we naar de lezing gaan. Het gaat over de huizen markt in Pennsylvania en dat die vrij zuigend is blijkt al gauw. Het is niet zo’n hele interessante lezing (en nogal moeilijk te verstaan aangezien die vrouw het concept van een microfoon niet helemaal begreep, je moet dat ding niet alleen in je handen houden maar er ook nog in praten) en daarna ga ik nog weer even verder met mijn paper.
Op dinsdag sta ik ook nog weer vroeg op. Ik moet mijn paper nog uitprinten dus ik ga op tijd naar McElhaney waar ik mijn enorme verslag uitprint. Het duurt wel even met zo’n bejaarde printer maargoed ik was mooi op tijd dus het lukt allemaal wel. Ik ga even naar mijn eerste les waar ik mijn examen terugkrijg. Een 98% voor accounting, niet slecht dacht ik zo en dat vind die leraar ook. Als we bezig zijn met een in-class assignment komt hij naar me toe en vraagt of ik er al eens over gedacht had tutor (een bijlesknul) te worden. Misschien niet eens zo’n gek idee, al gaat dat hem hier niet meer worden, daar is te weinig tijd voor overgebleven. Na de les ga ik lunchen bij fosters en daarna door naar International Trade. Ook bij international trade krijg ik mijn examen terug. Een 99%, weer niet slecht:P en dus ben ik erg tevreden met mijn resultaten van de afgelopen examens (97, 98, 99, 100 procent voor respectievelijk labor, accounting, trade en finance). We moeten ons verslag inleveren en dan behandelen we nog wat voor het final exam. Na de les ga ik even wat relaxen, dat heb ik ook wel verdient na al dat harde werk. ´s Avonds gaan we weer bij fosters dineren en daarna ga ik lekker wat tv kijken en daarna lekker slapen.
Op woensdag sta ik weer redelijk op tijd op om mijn was te doen en mijn kamer een beetje op te ruimen, daarna ga ik naar mijn les die vandaag door een vervanger wordt gegeven. Hij legt het een beetje anders uit allemaal, maar misschien is dat ook wel goed dat je het juist van een ander hoort. Na de les weer lunchen met Elizabeth en Line en daarna weer even wat huiswerk maken voordat ik naar mijn labor econ les ga. Bij labor econ krijgen we nog een examen voor de finals en als ik die goed maak hoef ik de final niet te maken (geniaal:P). Klinkt misschien raar maar dit is de officiële policy van die vrouw, als je een A staat voor de finals hoef je hem niet te maken. Dus dat ga ik eventjes proberen. Na de les relax ik wat op mijn kamer, het weer is nog steeds niet echt om over naar huis te schrijven (en toch doe ik het:P). ’s Avonds weer het avondeten in foster waar ik zoals gebruikelijk niet al te lekker eet en na het avondeten ga ik weer eens naar de gym voor een lekkere work-out. Na de gym nog even een filmpje en dan is het bedtijd voor justin (alhoewel, de film keek ik al in bed dus technisch gesproken was het al bedtijd).
Donderdagochtend hoef ik niet naar accounting (jeej:P) dus kan ik lekker uitslapen (en dat doe ik dan ook). Even een klein ontbijtje op mijn kamer en dan even aan het werk voor school. Dan lunchen in fosters en dan naar international trade (dacht ik) maar die les valt uit omdat die vrouw ziek is. Nouja, vandaag is het HEERLIJK weer dus ik ga bij de bieb lekker in het zonnetje zitten werken. Ook boek ik samen met mijn broertje nog even de laatste hotels voor onze trip aan het eind van dit semester (in Miami!!) en verbrand ik redelijk op mijn armen (serieus, na 2 uur buiten zitten kregen mijn armen het idee aardappeltjes die te lang in een pan hebben gelegen na te bootsen). Had ik ook niet verwacht omdat het gisteren nog behoorlijk fris was. ’s Avonds na het diner in fosters gaan we weer naar een clubmeeting waar ik niet al te lang blijf want er is nog een extra-credit kans vanavond dus daar wil ik nog even een kijkje nemen. Het gaat over salarisongelijkheid tussen mannen en vrouwen en dat dat zou moeten verminderen (hoezo?! Vraagt Justin zich dan af, wat direct een akelige klap van een klein bruinharig Nederlands meisje oplevert :P). maargoed, dat vrouwtje zat dus te vertellen dat vrouwen in Amerika voor elke dollar die een man verdient maar 77 cent krijgen (en nou weet ik wat jullie denken: 77 cent??! Dat is toch veel te veel. En daar ben ik het dan ook mee eens). Maar even zonder gekkigheid, dat vrouwtje concludeerde dit uit de volgende data: gemiddeld verdienen Amerikaanse vrouwen gemiddeld 77% van wat Amerikaanse mannen verdienen dus vrouwen worden gediscrimineerd en krijgen lagere salarissen dan mannen. Dat kan best zijn en dat zal ik dus ook niet ontkennen, maar dat kun je niet onderbouwen met deze data. Het is namelijk gemiddeld, waaruit je dus kunt opmaken dat mannen beter betaalde banen hebben. Niet dat mannen voor dezelfde baan meer betaald krijgen (en dat was wel wat deze vrouw beweerde) dus ik vond het een beetje een rare speech (zo kan ik ook wel concluderen dat sommige mannen veel meer verdienen dan anderen en dat dit ernstig oneerlijk is, maarja de een is dan ook hersenchirurg en de andere vakkenvuller bij de Albert Hein). Nog een geinig puntje, ik was (op een andere ongelukkige na) de enige mannelijke aanwezige bij deze speech:P. ´s Avonds later niks boeiends meer gedaan.
Vrijdag, alweer een week voorbij. Het gaat supersnel hier en dat is aan de ene kant jammer maar aan de andere kant zie ik uit naar mijn vakantie. Ik sta redelijk op tijd op om even wat huiswerk te doen tijdens een kort ontbijtje. Daarna ga ik even langs de bieb waar de meiden zitten om nog wat spullen te verkopen voor Japan. Dan moet ik snel naar mijn les waar we weer verder gaan met onze oude vertrouwde prof die verder gaat met het uitleggen van een op het eerste opzicht nogal ingewikkeld systeem voor wisselkoersen en geldhoeveelheden en meer van dat soort zaken. Hij legt even kort uit hoe we in het model aan de uitgaven van consumenten komen en dat we niet al het geld uitgeven wat we verdienen maar zoals die kerel zegt: but, we set aside some for savings… hmm, that´s some nice alliteration, maybe I´ll let you write haiku´s for your final hah;). Na de les ga ik snel naar de bieb waar de meiden al zijn afgelost door Stef die ik nu moet gaan versterken. Ik haal even een broodje en een koffie bij de Java city en dan ga ik bij Stef zitten. Het is heerlijk weer dus we kunnen lekker genietend van het zonnetje onze zaken doen. Helaas gaat dat zaken doen niet helemaal goed aangezien het vrijdag is en veel mensen al naar huis zijn. Het loopt dus niet erg storm maar we verkopen nog wel een paar dingen. D komt ook nog even langs en hoewel hij het op een nogal vreemde manier doet verkoopt hij nog wel weer een paar bandjes waarop hij vervolgens als een of andere gangster zijn ( 1 ) dollar biljetten loopt te tellen. Goed, rond een uur of half 4 als we nog lang niet uitverkocht zijn, maar wel redelijk verbrand (Stef en ik dan, bij D gaat dat niet zo snel:P) is het tijd om weer in te pakken en terug naar de kamer te gaan. Daar laat ik even wat koud water over mijn toch wel heel erg rode armen stromen en ga dan even aan de slag achter mijn laptopje. ’s Avonds weer eten bij fosters en daarna nog even naar de gym. We gaan even uit in het kleine Indiana maar bij de meeste feestjes is men rond een uur of 1 al weer door de drank heen wat betekent dat iedereen naar huis gaat, dus dan volg ik ook maar. Ik lag dus niet al te laat in bed.
Zaterdag is de grove city shopping center trip en ik ben hier zo blij mee… Ik hoef namelijk niet mee wat mij uren aan passen en een hernia aan het slepen van tassen met dameskleding scheelt. Ik kan daarentegen gewoon rustig een dagje relaxen en genieten van het (&$&!!@%) het mooie weer is alweer voorbij. Nouja, ik kan wel rustig aan het werk en ’s avonds ga ik ook lekker uit samen met een hele groep anderen. Eerst gaan we even naar het huis van Taz (een of andere gekke Amerikaan waar altijd een beetje wordt ingedronken en bierpong wordt gespeeld) en daarna gaan we naar het Swim house (het huis van de zwemmers die bijna elke week een feestje geven). Het is echter wat eerder afgelopen omdat iemand een raam aan de voorkant van het huis kapot sloeg (geen geintje, ik bedoel ik ken een hoop hobby’s, maar ramen kapotslaan…) waar nogal wat politie op af kwam. En zoals je weet moet je hier altijd wegwezen voor de politie dus was dit feest binnen bijzonder korte tijd afgelopen. Ik ga nog wel even naar sheetz samen met Stef en Elizabeth en daarna ga ik lekker naar bedje.
Zondag slaap ik uit en skype ik wat met mijn ouders. ’s Avonds weer een belachelijk smerig etentje in fosters en daarna op tijd naar bedje.
Nogmaals sorry voor de verlate plaatsing van deze blog en ik zal proberen de volgende er ook zo snel mogelijk op te zetten (maarja, dat zeg ik altijd dus daar hebben jullie in principe niks aan:P)
Justin
Dus…
Justin
26 April 2011 - 09:04
Mini:
he Justin het werd inderdaad tijd, maar het is wel weer leuk. -
26 April 2011 - 09:05
Mini:
IK wou ook nog even zeggen dat het hier in NEDERLAND wel mooi weer is.